I just moved to Tokyo from New York City. Japanese food is delicious, but I feel a little clumsy in my own kitchen. My mission is to buy local and seasonal, and cook it up my own freestyle way: a little Western, a little Asian, all Cheru style.
ニューヨーク都から東京都の引っ越し。和食は確かにおいしいけど、自分の台所では不安ばかり!それで、このブログ。目的はできるだけ季節の日本産材料でちょっと西洋的な、ちょっと和食的な、まるで適当にチェル的な料理を。よろしくお願いします!
First things first. I needed a farmers' market.
まずは、ファマーズマーケットが必要です!
I tried this one in Shibuya.
The bounty of fall! それで、これを買った:
I was seduced by the colors of the mini kabocha (Japanese pumpkin), purple sweet potato, red okra.
ミニカボチャ、紅サツマイモ、赤オクラの色に夢中。
Which led to this evening's menu:
Spiced sweet potato and pumpkin latkes
Okra and avocado salsa
この材料を食卓へ!今晩のメニュー:
スパイスサツマイモとカボチャホットケーキ*
オクラとアボカドサルサ
*Cultural Note: いもに作られたホットケーキはユダヤ伝統的な料理で、「latke」というものだ。ユダヤ人じゃない私にも愛されている。
For the latkes, I coarsely grated the red sweet potato and kabocha, to which I added coarsely grated onion, finely grated ginger and garlic. Also some pinches of cumin and salt. ホットケーキにはサツマイモとカボチャ下ろしにタマネギ、ショウガ、ニンニク下ろし。少しだけ塩とクミンも入れた。この感じで:
Lastly, I added two eggs to the mix, and fried them up in vegetable oil. 最後に卵2コと混ぜて、普通のホットケーキと同じように油とフライパンで揚げた。
For the salsa, I used raw okra, thinly sliced. サルサには生オクラ:
Okra are what the Japanese call neba neba: slimy, but in a really delicious way. To match this glorious sliminess, I added diced avocado and fresh lemon juice. Also, on a whim, some black sesame salt. オクラのねばねばを生かすためにアボカドとレモン汁と混ぜた。適当にごま塩も。。
And so...それで...
How about an action shot? クローズアップで。。。
With a little salad it went down real easy. いつものサラダと食べて。。。あっ。満足。ごちそうさまでした!
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